Neem contact met ons op: contact@horlogebox.com

Gratis verzending wereldwijd voor alle bestellingen boven de €50

Klantenservice: support@horlogebox.com
elegant 10-tips-hoe-voor-horloge-zorgen

10 tips over hoe u voor uw horloge kunt zorgen

Een horloge doet meer dan alleen de tijd aangeven. Vaak zijn er persoonlijke herinneringen aan verbonden, wat het een ongelooflijk sentimenteel object maakt. En als u er goed voor zorgt, kunt u uw horloge doorgeven aan toekomstige generaties. Horloges zijn ontworpen om lang mee te gaan en het is niet moeilijk om er goed voor te zorgen zodat het in perfecte staat blijft:

Uw horloge schoonmaken

Maak uw horloge zo vaak mogelijk schoon. Neem een zachte doek en veeg de band en de kast af om alle vuil of stof te verwijderen. Laat het horloge elke twee maanden weken in zeep en water om het vuil los te maken.

horloge reinigen

Ontdek onze horlogemaker onderhoudskit

Uw horloge laten repareren

Laat uw horloge elke twee of drie jaar nakijken voor een mechanisch horloge en om de drie tot vier jaar voor een quartz horloge.

batterij vervangen

Ontdek onze horlogemaker kit

Wegblijven van magneten

Vermijd magneten. Sommigen van u weten misschien niet dat het plaatsen van uw horloge in de buurt van een magneet negatief de tijdmeting van uw horloge kan beïnvloeden.

Kwesties van waterbestendigheid

Weet hoe waterbestendig uw horloge is. De meeste horloges zijn tegenwoordig gebouwd met een zekere waterbestendigheid, maar vintage horloges verliezen na verloop van tijd hun waterdichtheid. Als uw horloge niet waterbestendig is, kan het nog steeds kleine spatten water aan, maar het is beter om het te vermijden. En als uw horloge een leren band heeft, vermijd dan dat het nat wordt – water verzwakt het leer.

waterdichtheid horloge

Het kristal van uw horloge

Zorg voor het kristal. Het is vrij duidelijk, maar het is altijd belangrijk en verdient het om vermeld te worden. Neem alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat het kristal van uw horloge tegen een muur of een ander object stoot dat krassen kan veroorzaken.

De horlogebox bewaren

Bewaar uw horlogebox voor opslag. Wanneer u uw horloge niet draagt, is het het beste om het in de doos te bewaren waarin het kwam. Door het horloge aan de zijkant of op het kristal te plaatsen, is het altijd mogelijk dat het horloge krassen oploopt. De horlogebox is ontworpen om de veiligheid van het horloge te garanderen en biedt bescherming voor het horloge.

Blootstelling aan de zon beperken

Vermijd langdurige blootstelling aan de zon. Zonlicht kan de kleur van uw horloge vervagen. Bovendien kan de hitte de levensduur van de batterij verkorten, dus het is beter om te voorkomen dat uw horloge in direct zonlicht wordt geplaatst.

Wegblijven van chemicaliën

Vermijd elk contact met chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen. Bovendien is het beter om contact tussen uw horloge en parfum te vermijden, vooral als het horloge een leren band heeft. Parfum kan de band beschadigen, verzwakken en mogelijk scheuren. Wanneer u parfum of cologne spuit, laat het dan volledig drogen voordat u het horloge om uw pols plaatst.

Vertrouw op de professionals

Open nooit zelf uw horloge. Laat dit over aan een horlogemaker. Het openen van uw horloge kan het blootstellen aan stof, vuil en andere deeltjes die in het uurwerk kunnen komen, dus het is beter om dit aan een professional over te laten.

horlogemaker

Ontdek onze collectie luxe horlogeboxen

Het functioneren van uw horloge begrijpen

Lees de handleiding van uw horloge. Deze stappen zijn zeer waarschijnlijk van toepassing op het onderhoud van elk luxe horloge. Er zijn echter bepaalde dingen die specifiek zijn voor elk horloge en deze tips staan zeer waarschijnlijk in de handleiding van het horloge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Gratis Verzending Op Alle Bestellingen

Eenvoudige Retouren

Geld Terug Garantier

Verzending Over De Hele Wereld

Aangeboden Overal Ter Wereld Voor Meer Dan €50

Veilige Betaling

PayPal / MasterCard / Visa