Neem contact met ons op: contact@horlogebox.com

Gratis verzending wereldwijd voor alle bestellingen boven de €50

Klantenservice: support@horlogebox.com
economisch gids-horloge-waterbestendigheid

Gids voor Waterbestendigheid van Horloges

De meeste horloges worden beschouwd als waterbestendig, wat betekent dat ze bestand zijn tegen spatten of regen. Waterbestendig betekent niet dat u moet douchen of zwemmen met het horloge. Als u uw horloge wilt dragen tijdens het zwemmen, zoek dan naar de dieptebestendigheid.

Verschillende merken zullen de dieptemaat classificeren als BAR, ATM, meters of voeten. Dit betekent dat de horloges zijn getest in een laboratorium om een statische druk voor een korte periode op de aangegeven diepte te weerstaan. De werkelijke waterdruk wanneer buiten het laboratorium gebruikt is over het algemeen hoger dan de tests.

Breitling en Panerai duikhorloges

**Belangrijke Factoren
**

Zorg ervoor dat de kroon en knoppen terugkeren naar hun normale positie, dit zijn de belangrijkste factoren om een horloge droog te houden. Als u schroefknoppen heeft, zorg er dan voor dat ze stevig terug op hun plaats geschroefd zijn. Het gat van de kroonsteel wordt constant verplaatst bij het opwinden en het instellen van de tijd, wat een goede afdichting garandeert en voorkomt dat water uw horloge binnendringt.

Wanneer de kroon ‘ontgrendeld’ is, verliest het horloge zijn waterbestendigheid en kan het langzaam lekken of volledig verdrinken. Naast het zorgen dat de kroon veilig is, is het een goed idee om de behuizing te inspecteren voordat u het horloge onderdompelt. Deze stap is vooral belangrijk voor klikkende achterkanten van de behuizing omdat ze worden beschouwd als de minst waterbestendig en niet in water ondergedompeld moeten worden. Deze achterkanten kunnen gemakkelijk beschadigd raken, wat leidt tot een slechte afdichting en waterlekkage.

Achterkanten die vastgezet zijn met schroeven voegen een volgend niveau van waterbestendigheid toe. Dit zorgt voor een veel strakkere afdichting maar kan nog steeds vervormen over tijd en zou alleen gedragen moeten worden voor een lichte zwem. Geschroefde achterkanten van de behuizing die zijn ingeschroefd in de eigenlijke behuizing zorgen voor een betere afdichting. Dit type behuizing wordt meestal gevonden op echte duikhorloges. Pakkingen, of O-ringen, zijn de laatste factor in het creëren van een waterbestendig horloge. Ze creëren een waterdichte afdichting op de punten waar enig deel van het horloge de behuizing ontmoet, inclusief de chronograafknoppen en het kristal.

Schade aan het Horloge

Bepaalde chemicaliën in het water kunnen de afdichting van het horloge beschadigen. Parfums, sommige cosmetica en krachtige chemicaliën zoals gassen, oplosmiddelen of lijmen kunnen de afdichtingen en afwerkingen van uw horloge ernstig beschadigen. Hoewel deze hopelijk niet worden gevonden wanneer u zwemt, is het altijd goed om voorzichtig te zijn wanneer u onderweg bent.

Zout water kan ook een corrosief effect hebben op de afdichting en onderdelen van het horloge. U moet altijd uw horloge spoelen met zoet water nadat u het aan zout of chloor hebt blootgesteld.

Beoordelingsschaal

Meters en voeten zijn heel eenvoudig als u kijkt naar het niveau van waterbestendigheid. Maar wat betekenen BAR en ATM en hoe vergelijken ze met meters en voeten? BAR is een eenheid van manometrische druk die verwijst naar de druk boven de standaard atmosferische druk. Zeeniveau wordt gedefinieerd als 1 BAR. ATM staat voor standaard atmosfeer of de standaard druk.

De ATM op zeeniveau is 1 ATM maar verandert in 1,013 BAR. Duikers gebruiken meestal de ATM op basis van drukken relatief aan de atmosferische druk op zeeniveau. Over het algemeen zullen de BAR en ATM beoordelingen dezelfde hoeveelheid lezen, zelfs als ze licht variëren. Vergeet niet dat hoe dieper u duikt, hoe hoger de drukken worden, dus zorg ervoor dat uw horloge de juiste beoordeling heeft voor de duikdiepte.

Weerstand Afdeling Horloge

Aanbevelingen

Als u van plan bent om te zwemmen met uw horloge, laat het dan eens per jaar testen op waterdichtheid. Dit helpt om een oogje te houden op de afdichtingen en een constante afdichting te behouden. Gebruik nooit de chronograafbewegingen onder water tenzij uw horloge specifiek aangeeft dat het kan worden gebruikt. Laat geen plotselinge en snelle veranderingen in luchtdruk toe.

De meeste diepwaterhorloges bevatten een heliumventiel om te zorgen dat de lucht correct wordt vrijgegeven zonder het horloge te beschadigen. Hoewel horloges kunnen worden beoordeeld voor hun diepte, zijn ze getest in een gecontroleerd laboratorium en kunnen verschillende resultaten hebben in echte situaties. Controleer uw horloge voordat u in het water duikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Gratis Verzending Op Alle Bestellingen

Eenvoudige Retouren

Geld Terug Garantier

Verzending Over De Hele Wereld

Aangeboden Overal Ter Wereld Voor Meer Dan €50

Veilige Betaling

PayPal / MasterCard / Visa