Neem contact met ons op: contact@horlogebox.com

Gratis verzending wereldwijd voor alle bestellingen boven de €50

Klantenservice: support@horlogebox.com
premium kiezen-horlogeopwinder-past-behoeften

Hoe kiest u een Horlogeopwinder die bij uw behoeften past?

Er zijn veel Horlogeopwinders op de markt in alle prijsklassen en met verschillende soorten functies. Terwijl veel mensen hun opwinders kiezen op basis van de prijs, gaan we hier bespreken wat u allemaal moet weten.

1. De motor

Het nummer één bij het beslissen is altijd de kwaliteit van de motor. Er zijn veel soorten motoren op de markt die overal ter wereld worden gemaakt. De meerderheid van de opwinders wordt gemaakt met zeer betrouwbare Chinese motoren, die door intensief gebruik hun betrouwbaarheid tonen.

2. Capaciteit

Hoeveel horloges wilt u opbergen? Hoeveel van die horloges wilt u opgewonden houden? Heeft u opslag nodig voor de andere (handmatig / quartz / digitaal)? Opwinders komen in een grote verscheidenheid van capaciteitsaanbiedingen. Sommige hebben alleen opwinderhouders voor horloges, sommige hebben een groot compartiment om niet-automatische horloges en zelfs accessoires op te slaan.

3. Grootte

Dit aspect wordt vaak over het hoofd gezien. De meeste van onze huizen zijn niet ontworpen / gebouwd met het plan om een horlogeopwinder te hebben. Een horlogeopwinder heeft een paar subfactoren bij het bepalen wat te krijgen:

  • Ruimte

  • Openingsvrijheid – Belemmert de ruimte de deur van de opwinder als deze geopend is? Als er een hoogtebeperking is, moet u kijken naar een deur die naar buiten zwaait. Deuren die omhoog zwaaien vereisen ook een achterwaartse vrijheid.

  • Toegankelijkheid van stroom – is deze in de buurt van een toegankelijk stopcontact? Zo niet, dan zou u een batterijgevoede opwinder nodig hebben. Sommige opwinders worden geleverd met ingebouwde compartimenten, sommige met aparte batterijcompartimenten, sommige hebben geen van beide opties.

4. Kenmerken

Dit aspect is het meest uitgebreid. U heeft eenvoudige opwinders met slechts één bedieningsinstelling, volledige bedieningsinstellingen en zelfs vingerafdrukscantechnologie voor veilige opwinders. Maak u geen zorgen, ik heb de meest voorkomende kenmerken geselecteerd die het meest wenselijk en mogelijk noodzakelijk zijn:

  • Draai-instellingen – Elke opwinder heeft verschillende programma’s en instellingen. U zult de term ‘TPD’ zien, wat staat voor Turns Per Day. De meeste horloges vallen in de range van 600-1000 TPD. Er zijn opwinders die de TPD kunnen aanpassen, en sommige zijn niet verstelbaar.

  • Richtingsinstellingen – Bijna alle opwinders hebben dit aspect. Met de klok mee, tegen de klok in en bidirectioneel. De reden voor het bestaan van deze instelling is vanwege verschillende bewegingsvereisten. Sommige horlogebewegingen vereisen een specifieke richtingsinstelling om opgewonden te worden. Dat gezegd hebbende, de meeste bewegingen kunnen in beide richtingen worden opgewonden.

  • Horlogekussens – Ook zeer over het hoofd gezien! De kussens zijn bedoeld om uw horloges stevig en veilig in de opwinder te houden door slijtage. Veel kussens zijn te groot voor Aziatische polsmaten en passen uiteindelijk niet (vooral voor de veer types). Zorg ervoor dat uw horloge het kussen en de houder naar uw comfortniveau kan aanpassen.

  • Lichten – Dit is een voorkeur. Sommige opwinders hebben het op een schakelaar, sommige door middel van sensoren, sommige hebben het helemaal niet. Heeft u het nodig? Misschien niet. Wilt u het? Natuurlijk, waarom niet!

  • Sensoren – Er zijn een paar sensorfuncties. De meest voorkomende is de deursensor, waar het de motoren stopt wanneer de deur open blijft om uw geliefde horloge gemakkelijk te verwijderen. Er zijn ook bewegingssensoren die de lichten aandoen, de motoren stoppen, enz. Best een leuke functie om te hebben!

  • Sloten – Heeft u een beveiligde opwinder nodig? Zo ja, in welke mate? Als u bang bent voor diefstal, zou ik een veilige opwinder aanbevelen. Als het gewoon is om mensen thuis te voorkomen dat ze uw collectie aanraken, zou een eenvoudig slot volstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Gratis Verzending Op Alle Bestellingen

Eenvoudige Retouren

Geld Terug Garantier

Verzending Over De Hele Wereld

Aangeboden Overal Ter Wereld Voor Meer Dan €50

Veilige Betaling

PayPal / MasterCard / Visa