Neem contact met ons op: contact@horlogebox.com

Gratis verzending wereldwijd voor alle bestellingen boven de €50

Klantenservice: support@horlogebox.com
nieuw levensverzekering-horloge

De levensverzekering van een horloge

U heeft zojuist uw favoriete horloge gekocht… en nu? Niet alleen moet u weten hoe u het moet gebruiken en hoe u ervoor moet zorgen, maar u moet ook weten hoe u uw horloge-investering kunt beschermen voor het geval er iets ongelukkigs mee gebeurt. Veel mensen denken dat ze hun horlogecollectie gewoon aan hun huidige huiseigenaar- of huurdersbeleid kunnen toevoegen, maar lees verder voor belangrijke informatie om te overwegen voordat u deze weg inslaat.

Top 10 van vragen om te stellen… en welke antwoorden te zoeken

1. Is de polis een ‘vervangingspolis’ of bevat deze een ‘aftrek’-clausule?

Weet u het verschil tussen reparatie of vervanging versus vergoeding? Veel traditionele verzekeringspolissen vergoeden u gewoon de kosten voor reparatie of vervanging van uw verloren of beschadigde horloge. Zorg er echter voor dat uw verzekeringsmaatschappij de reparatie of vervanging van uw originele stuk dekt, aangezien veel polissen die niet specifiek zijn ontworpen om sieraden of horloges te dekken, een limiet hebben voor vergoeding.

De meeste inboedelverzekeringen met een sieradenreparatie- of vervangingsbeleid bepalen met welke reparatieservice of aangewezen juwelier u moet werken om uw claim af te handelen. U wilt misschien overwegen een gespecialiseerde juweliersverzekering die u de flexibiliteit en het comfort biedt om met uw juwelier naar keuze te werken.

2. Betaalt de polis voor ‘nieuw’ of ‘in de huidige staat’?

Als u een nieuw horloge koopt, zorg er dan voor dat de taxatie aangeeft dat het een ‘nieuw horloge’ is en de ‘volledige MSRP-belasting’

Zorg ervoor dat alle informatie op de taxatie staat, inclusief het serienummer. Foto’s van uw horloge zullen ook nuttig zijn in het geval dat een claim moet worden ingediend.

3. Hoe betaalt uw verzekeringsmaatschappij als u een tweedehands horloge heeft gekocht?

Heeft u recht op een nieuw horloge of een tweedehands nieuw horloge? Betaalt uw polis ‘nieuw’ of ‘in de huidige staat’?
Afhankelijk van het type verzekeringspolis dat u heeft, als uw polis dekking biedt voor vervangingskosten, krijgt u het benodigde bedrag om te vervangen wat u op het moment van verzekeren heeft verzekerd. Als uw dekking daarentegen is gebaseerd op de ‘werkelijke contante waarde’, houdt dit rekening met afschrijving en kan het u achterlaten met extra uitgaven na een claim – iets om op te letten.

4. Wat gebeurt er als uw horloge een stopgezet model is? Hoe wordt uw claim afgehandeld?

Zorg ervoor dat u weet wat het beleid van uw verzekeringsmaatschappij is met betrekking tot het verzekeren van een stopgezet model. U wilt een verzekeraar vinden die open en eerlijk is over het toepassen van een realistische vervanging voor uw stopgezette model en die een passende waarde toepast.

5. Zorg ervoor dat u het verschil begrijpt tussen schade en mechanische defecten.

Algemeen onderhoud en slijtage worden meestal niet gedekt door de verzekering. Ongevallen gebeuren. Zoek naar een polis die uitgebreide dekking biedt.

6. Zijn er aftrekbare opties beschikbaar om mijn premie te verlagen?

Bij veel verzekeringsmaatschappijen wordt uw eigen risico voor u gekozen of u heeft twee opties, een hoge of een lage. Hoe hoger het eigen risico dat u kiest om te betalen, hoe lager uw premie zal zijn. Zoek naar een verzekeraar die u opties biedt die passen bij uw budget. Om een eigen risico te kiezen, denk aan het bedrag dat u zich kunt veroorloven om uit te geven voor reparatie of vervanging van het horloge als er iets mee gebeurt.

7. Als ik een inbraakalarm bij het centraal station en/of een kluis thuis heb, zijn er dan premiekortingen beschikbaar?

Het beschermen van uw horloge wanneer u het niet draagt, is een belangrijke stap in het voorkomen van verlies. Polisbezitters kunnen in aanmerking komen voor een korting als ze een in aanmerking komend alarmsysteem hebben. De hoogte van de korting hangt af van het type systeem dat u heeft. Zorg ervoor dat u dit bespreekt met uw aanbieder.

8. Bevat mijn polis een automatische verhoging van mijn verzekerde waarde elk jaar?

In een economie waar de waarde van consumptiegoederen over het algemeen elk jaar toeneemt, zijn horloges niet anders. Uw horloge zal elk jaar duurder zijn om te vervangen vanwege deze stijgingen. Om ervoor te zorgen dat u gedekt bent, kan uw polis de verzekerde waarde van uw horloge automatisch verhogen in geval van verlies.

9. Dekt mijn polis mijn horloge over de hele wereld, waar ik ook ben?

Of u nu met uw huidige horloge naar het buitenland reist of een nieuw horloge koopt tijdens uw vakantie, zorg ervoor dat uw horloge veilig is tijdens uw reizen met een dekking die wereldwijde reisbescherming omvat.

10. Dekt mijn polis verlies, diefstal of schade, of dekt het alleen ‘diefstal’?

Soms gebeuren er slechte dingen met goede mensen en soms beschadigen we of verliezen we onze waardevolle bezittingen en er is geen verklaring voor. Zorg ervoor dat uw polis niet alleen claims voor diefstal of verlies als gevolg van een ramp, zoals een brand of overstroming, dekt, maar ook onverklaarbare verdwijningen.

Laatste gedachten

Wanneer moet u uw horloge of horlogecollectie verzekeren? Wanneer ze waardevol voor u zijn. Waarde kan het bedrag in euro betekenen dat u heeft uitgegeven of de sentimentele waarde. Zorg ervoor dat u de juiste dekking kiest die u de mogelijkheid geeft om de vervangingskosten te dekken en u gemoedsrust geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Gratis Verzending Op Alle Bestellingen

Eenvoudige Retouren

Geld Terug Garantier

Verzending Over De Hele Wereld

Aangeboden Overal Ter Wereld Voor Meer Dan €50

Veilige Betaling

PayPal / MasterCard / Visa