Neem contact met ons op: contact@horlogebox.com

Gratis verzending wereldwijd voor alle bestellingen boven de €50

Klantenservice: support@horlogebox.com
betrouwbaar voordeel-of-nadeel-groot-horloge

Is het een voordeel of een nadeel om een groot horloge te hebben?

Hoe vaak bent u een horlogewinkel binnengelopen, hebt u een horloge geprobeerd waarvan u dacht dat u het leuk zou vinden om gewoon te ontdekken dat het veel te groot is om te bezitten? Door de jaren heen, hoeveel persberichten van Baselworld of SIHH hebben u teleurgesteld nadat u had gelezen dat het mooie nieuwe horloge in kwestie een paar millimeter buiten uw comfortzone was? Als u geen grote horloges draagt, wie dan wel?

Het is ongetwijfeld zo dat op de huidige markt grotere horloges de norm zijn, geen uitzondering. Grote horloges zijn ook niet echt een nieuwe trend. De eeuwwisseling luidde nieuwe gedurfde stijlen in, waardoor de vraag naar nog grotere horloges toenam. Merken zoals Audemars Piguet, Hublot en Panerai hebben de markt voorbij die grotendeels subjectieve en denkbeeldige lijn geduwd die definieerde wat een ‘groot horloge’ was en wat niet meer. Er is niets mis met het dragen van grote horloges of kleinere horloges, het gaat erom uw kennis over de trend te ontwikkelen.

Dus, wat is precies het probleem?

Eerst moeten we echt definiëren wat een groot horloge is. Dit is een bijna subjectief probleem. Ik neig ernaar te denken dat sportieve horloges (of andere niet-formele horloges) die groter zijn dan 44 millimeter groot zijn, terwijl formele horloges groter dan 40 millimeter in deze categorie vallen. Daarom definieer ik een 42 millimeter horloge als doodgemiddeld. Uw definitie kan – en is waarschijnlijk – anders, wat volkomen juist is. Laten we ook de dikte van de kast niet vergeten; alle modulaire chronografen en ultra-dunne bewegingen zijn niet op dezelfde manier gemonteerd. Bovendien definieer ik strikt herenhorloges op dit moment. Ik zou zeggen dat de meest gedurfde en spectaculaire verandering in horlogegrootte de afgelopen vijf jaar op de dameshorlogemarkt heeft plaatsgevonden. Het was alsof op een dag de markt een 26 millimeter Rolex Datejust was en de volgende dag een 40 millimeter Chanel J12.

Groep van grote horlogeformaten

De horlogegrootte veranderen

Waarom de geleidelijke verschuiving van traditioneel kleinere kasten naar deze oversized kasten – bijna over de hele industrie – in het afgelopen anderhalf decennium? Ten eerste eisten consumenten het, en ten tweede leken horlogemerken (sommige met tegenzin) de voordelen te begrijpen die geboden werden door grotere en gebruiksvriendelijkere bewegingen te produceren binnen de massieve kasten. Maar vergis u niet, hoewel de grotere kasten de neiging hebben om hun voordelen te hebben in termen van fabricage en constructie, zijn ze nog steeds erg trendy.

Rolex, bijvoorbeeld, heeft briljant onderhandeld over deze interactie tussen het erfgoed van het merk en de eisen van de markt. In de afgelopen jaren heeft Rolex zijn kernmodellen zoals de 36mm Datejust en de 40mm Submariner, onder andere, blijven produceren, terwijl het tegelijkertijd grotere horloges creëerde om zich aan te passen aan de veranderende markt met de Yacht-master II, de Explorer II (referentie 216570) en de Datejust II.

Door deze modellen gelijktijdig uit te voeren, blijft Rolex consumenten aantrekken naar zijn traditioneel historische reeks van middelgrote sport- en klassieke kledinghorloges, terwijl het in staat is om de grotere modellen te gebruiken tegen andere merken, niet zichzelf. Zeer weinig bedrijven kunnen dit doen. In feite kan Rolex het enige bedrijf zijn dat op zo’n manier kan functioneren dat de nieuwe grotere modellen van de collectie daadwerkelijk marktaandeel veroveren en niet echt hun eigen verkopen kannibaliseren.

kleine en grote horloge 2.0

Bij horlogeverzamelaars

Het argument over de grootte van horloges bestaat al lang tussen verzamelaars die de voorkeur geven aan grotere horloges en degenen die de voorkeur geven aan kleinere horloges. Beide groepen blijven heen en weer gaan over wat beter is, en elke groep heeft gelijk; grootte komt neer op persoonlijke voorkeuren en stijl.

Laat het zien

In de afgelopen decennia, met de toename van de horlogegrootte, heeft dit ook horlogemerken in staat gesteld om de grootte van de beweging en de complexiteit van het ontwerp te vergroten. De jaren 1990 en het einde van de quartzrevolutie hebben horloges meer een ontwerpproduct gemaakt dan een gebruiksvoorwerp zoals voorheen. De nadruk lag hier op de grootte van het horloge zodat mensen het gemakkelijk konden zien in plaats van dat u het kon zien om de tijd aan te geven. Grote kasten waren ook een kans voor de drager om de decoratieve patronen te tonen die in de wijzerplaat en de kast werden gevonden.

Niet teruggaan

Grote horloges

Het oude gezegde ‘Eens een groot horloge, ga je nooit terug’ is ook gebruikt voor het dragen van grotere horloges. Mensen die grote horloges dragen, worden vaak gehoord te zeggen wanneer ze een klein horloge dragen, het lijkt te licht en lijkt te klein. Hetzelfde kan dan gezegd worden voor degenen die kleinere horloges dragen, grote horloges voelen te zwaar en zijn te groot voor de pols. Nogmaals, het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Sommige gelegenheden, zoals sportevenementen, lenen zich perfect voor het dragen van een groter horloge, terwijl een kleiner horloge geschikt kan zijn voor meer formele gelegenheden in een pak. Tegelijkertijd zijn niet alle sportieve horloges groot en zijn niet alle formele horloges klein. Wat echt telt, is hoe u zich voelt als u het draagt en de algehele pasvorm van het horloge op uw pols. U wilt ervoor zorgen dat de lugs niet over de zijkanten van uw pols hangen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Gratis Verzending Op Alle Bestellingen

Eenvoudige Retouren

Geld Terug Garantier

Verzending Over De Hele Wereld

Aangeboden Overal Ter Wereld Voor Meer Dan €50

Veilige Betaling

PayPal / MasterCard / Visa