Neem contact met ons op: contact@horlogebox.com

Gratis verzending wereldwijd voor alle bestellingen boven de €50

Klantenservice: support@horlogebox.com
speciale aanbieding waarom-verzamelen-we

Waarom Verzamelen We?

Een horloge als kunstwerk

Voor mij als horlogeverzamelaar vertegenwoordigt een horloge iets echt diepgaands. Het is niet alleen een apparaat waarvan de metingen ons leven omcirkelen, maar ook een verlengstuk van onszelf.

Ik ben ervan overtuigd dat een horloge veel kan vertellen over de drager ervan. Van grote, met diamanten ingelegde stukken tot ultradunne en sobere stukken, deze objecten bieden een uniek venster op het karakter van een persoon die we nooit hebben ontmoet en misschien nooit zullen ontmoeten.

Bovendien is een horloge een kunstwerk. Een zeer bekwame kunstenaar moet deze grondstoffen tot leven brengen, ze op zo’n manier samenstellen dat ze beginnen samen te werken, fungerend als organen waardoor de stukken functioneren om ze in leven en werkend te houden. Onder deze stukken bevindt zich het echappement, of hart, dat centraal staat in alles. Een simpele draai aan de kroon geeft het echappement de kracht om te beginnen met ‘kloppen’, wat op zijn beurt het rest van het uurwerk tot leven brengt.

Verhaal geassocieerd met vintage horloges

Hoe fascinerend deze bewegingen ook mogen zijn, er is nog een overpeinzing die het diepst en belangrijkst kan zijn voor verzamelaars met betrekking tot de horloges die ze kiezen. Simpel gezegd, het is het verhaal achter elk horloge.

Bijvoorbeeld, het dragen van een vintage Longines chronograaf, is het dragen van een tijdwaarnemer die heel goed ingegraven kon zijn geweest in de strijd, aan de pols van een soldaat tijdens een grote wereldoorlog. Een vintage Rolex Explorer die gedragen kan zijn op de top van de Mount Everest; of zelfs de beroemde Omega Speedmaster die als enige horloge de grenzen van onze bekende wereld heeft verlaten, naar plaatsen waar geen mens eerder is geweest. Dat is voor mij het belangrijkste deel van de verzameling. Ik hou ervan om te fantaseren wie het horloge om mijn pols heeft gedragen voordat ik het deed, waar in de wereld het heeft gereisd, en ik hou ervan dat het, ongeacht de leeftijd, nooit stopt met draaien.

Wij, vandaag de dag, zijn misschien niet aanwezig geweest bij de belangrijkste momenten uit de geschiedenis, noch persoonlijk betrokken bij grote verkenningen, maar een stap dichter bij iets dat voorbij is en een stukje geschiedenis om je pols hebben, dat is waar het om gaat. Dat is wat verzamelaars enthousiast maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Gratis Verzending Op Alle Bestellingen

Eenvoudige Retouren

Geld Terug Garantier

Verzending Over De Hele Wereld

Aangeboden Overal Ter Wereld Voor Meer Dan €50

Veilige Betaling

PayPal / MasterCard / Visa